MATIKKA 5 YHTÄLÖT

YHTÄLÖT

Tässä jaksossa opimme ratkaisemaan yhtälöitä ja epäyhtälöitä erilaisin keinoin. Opimme myös ongelmanratkaisua yhtälön avulla.

tiistai 23. marraskuuta 2010

Sakarin kokki illallinen!

Menu
Ateria sisältää hernekeiton , salaatin , juoman ja jälkiruuan.


Resepti löytyy Euromarketin sivulta . 1 sipuli , 1 rkl öljyä , 2 perunaa , 2 ps pakaste herneitä , 1l kasvislientä , puoli desiä ruokakermaa , suolaa ja mustapippuria.

Linkki :
http://valintatalo.lahikauppa.fi/fi/etusivu
Aines ..........................Yksikköhinta................................... 2 hengen ateriahinta

sipuli............................ 1,41 e/kg........................................... 0,1*1,41 =0,14 e

ruokaöljy....................... 2,01 e/ l .............................................0,5*2=1e
peruna......................... 90 snt/2kg .......................................0,2*0,45=9snt
herneitä...................... 69 snt/ps ..............................................2*0,69e=1,38
kasvisliemi .....................21,31e/l............................................21,31*1kg=21,31e


0,14+1+0,09+1,38+21,31=23,92 kokonais kulut : 23,92 e .(pääruuan kulut).


Jälkiruoka :

Ainekset....................... Yksikköhinta.................................. 2 hengenateriahinta
vaniljajäätelö.................. 1,43 e/ l ........................................1l*1,43=1,45e
Kaakao.............................. 2,53 e / 200 g............................ 2,53:2=1e,25snt
1,45e+1,25e=2,70e

Salaatti
ainekset : ..........................Yksikköhinta ..........................2 hengenateriahinta
1 rk salaattia ......................2,07e .........................................2,07*2=2,05€
rucolaa .............................2,16 ...............................................2,16*2=4,35€
200 g fetajuustoa............... 3,03e............................................. 3,03*2=6,05 €
1 punasipuli..................... 16,3 snt ............................................16,3*2=32,5 €
100 g oliivija .......................94snt ..............................................94*2=1,80€
300 g kirsikkatomaatteja...... 5,40e............................................. 5,40*2=10,80€
200 g tuorekurkkua .............1,026e/200 g ...................................1,026*2=2€
2,05+2,15+6,05+32,50+1,90+10,80+2=57,45

Juomanhinta : 7up pullo 0,99*2=1,98=2e

kaikki kulut yhteensä : 23,92e+2,70e+57,45e+2e=86,07 e=86,05e

Tässä projeksti työssä oli mukavaa kun pääsi laskemaan erillaisella laskutavoilla.Ja oli myös mukavaa kun pääsi vähäsen arki matikan tunneista. eroon.

Tekijä : Sakari suuronen 7D.

11 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. "sakarin hernekeitto" perus setiä:D

    VastaaPoista
  3. Hyvin tehty nuo hommat, mutta osa on vähän epäselviä :D

    VastaaPoista
  4. aika kallista :DD jooo muuten iha hyvä ;D

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Hei!
    laitoin viestiä Wilmaan! :) Hieno illallinen.

    VastaaPoista